Eurasier Kennel Van Fraeylema Eurasia 
  Home  |  Rashistorie  |  Rasbeschrijving  |  Fotoalbum  |  Pupinformatie  |  Links  |  
Contact
  |  Nieuws  |  Gezondheid
Home
Home

Welkom op de site van Oescha. Onze Eurasier waarvan we in november 2003 een fantastisch nest pups hebben gehad. Prachtige pups die allemaal fijne baasjes hebben gekregen. Blue bleef bij ons en binnenkort komt Syenna.

Een nieuw hoofdstuk breekt aan. Op 6 augustus komt Syenna in ons gezin, Blue krijgt een vriendinnetje. Alvast kennismaken met Syenna? Kijk op www.fieterdefointjes.nl

Oescha portret

De ziekte en het overlijden van Oescha:

Na een korte ziekteperiode is Oescha op 3 maart overleden. Bij haar was het Syndroom van Cushing geconstateerd. Omdat de medicijnen niet aansloegen kon zij de strijd met deze vrij zeldzame ziekte niet winnen. Dankbaar zijn wij voor de onvoorwaardelijke liefde en vriendschap die zij ons heeft gegeven.

Woorden van troost zijn snel gegeven
Over tijd die alle wonden heelt
Maar weten zij wat wij hebben gedeeld
Echte vriendschap, zo zeldzaam in het leven

Van Fraeylema Eurasia.

We hebben de kennel genoemd naar een bekend landgoed en borg, De Fraeylema Borg, bij ons in de gemeente Slochteren (U weet wel van de gasbel).

Fraeylemaborg voorzijde

De Kennel

We hebben 6 pups. Na 3 weken zijn de nieuwe eigenaren de pups komen bewonderen en na 6 weken hebben ze een keuze gemaakt. De pups hebben een naam gekregen en deze beginnen allemaal met een B omdat wij het teefje Blue hadden genoemd. De mensen kunnen in het fotoboek hun eigen hondje en de broertjes en zusje zien opgroeien. We zullen in de komende maanden de foto's aanvullen.

De Eurasier is een zelfbewuste, rustige en een evenwichtige hond. Hij past zich als pup heel gemakkelijk aan en accepteert dan iedereen en alles in de woonsituatie. Hij wenst echter wel als volwaardig lid van het gezin te worden behandeld. De Eurasier is geen eenmanshond, maar houdt van het hele gezin en van iedereen die daar komt. In schuur of kennel buiten het huis zal hij zeker wegkwijnen. In huis gedraagt hij zich zeer rustig maar is niet graag lange tijd alleen. De Eurasier is intelligent en begrijpt snel wat van hem wordt verlangd, maar is daarbij ook wat eigenzinnig. Het is een zeer gevoelige hond, die het beste vrolijk, consequent en met veel begrip en liefde opgevoed kan worden.

De Eurasier is zeer trouw, aanhankelijk en fijngevoelig. De verschillende stemmingen van de gezinsleden voelt hij, als kameraad, meteen aan. Bij een eerste kennismaking met vreemden is hij terughoudend. Hij is waak- en opmerkzaam zonder erg luidruchtig te zijn. (Oescha begroet de visite altijd enthousiast blaffend.)

Eurasier Topliste

Tekening 2 eurasiers

 Max in de sneeuw